Image

Rólunk

A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség

Gárdonyi Géza

Rég dédelgetett vágya vált valóra a BVSC vezetőségének, amikor az éjszakába nyúló beszélgetéseket végre tettek követték, és hosszú előkészítő fázis után 2013 szeptemberében megnyitotta kapuit a BVSC-Zugló Sportóvoda.

A nagy múltú sportklub szenvedélyes munkatársai léptek a tettek mezejére. Összehívták a több, mint százéves hagyományokkal rendelkező BVSC elhivatott edzőit, és szakmai tapasztalataikra hagyatkozva összeállították azoknak a mozgásformáknak a körét, amelyek hároméves kortól biztonsággal űzhetők. Olyan sportok kerültek így az óvodások számára napi rendszerességgel elérhetővé, amelyek fejlesztik állóképességüket, megfelelően erősíti izomzatukat, segítenek az egészséges növekedésben, miközben nem terhelik meg túlzottan a szervezetüket. Óvodáskorú gyermekeknek életre szóló élményeket, előnyöket, különleges fejlődési lehetőségeket biztosítunk a sportolás által. A mozgáskoordináció javulásával együtt nő a gyerekek önértékelése, fejlődnek a szocializációs és kommunikációs készségeik, sőt a mozgás kihat az intelligencia természetes fejlődésére is.

Ugyanakkor nem titkolt célunk, hogy sportklubunk helyzetelőnybe kerüljön: a gyermekek mozgását már legkisebb kortól figyelve találjuk meg szakosztályaink leendő sportolóit, és ki tudja? Talán leendő olimpikonjait. 

A sport mellet nagyon fontosnak tartjuk, a gyermekek kompetenciájának fejlesztését, amire ugyancsak nagy hangsúlyt fektetünk. A Komplex Prevenciós Óvodai Program alapvető feladatának tekinti az iskolai potenciális tanulási zavarok óvodáskori megelőzését, jól szolgálja a kisebb idegrendszeri működészavarok, – funkciózavarok rendezését. Fejlődéslélektani és neveléslélektani megalapozottsága maximálisan biztosítja az egyéni differenciált bánásmód pedagógiai elvének érvényesülését, a tehetséggondozást, felzárkóztatást.

A program a gyermek alapvető megnyilvánulási módjára, a mozgásra és fő tevékenységi formájára, a játékra alapozva szervezi a fő nevelési területeken végzendő pedagógiai és pszichológiai feladatait.

Valljuk, hogy a gyermek személyiségének optimális fejlődéséhez egészséges életmódra van szükség, amely magában foglalja a sok mozgást, a sportot és az egészséges étkezést együtt. Ezért erre is odafigyelve dietetikus állítja össze az étlapot.

Image

Főbb céljaink

Image

Óvodáskorú gyermekeknek életre szóló élményeket, előnyöket, különleges fejlődési lehetőségeket biztosítunk a sportolás által. A mozgáskoordináció javulásával együtt nő a gyerekek önértékelése, fejlődnek a szocializációs és kommunikációs készségeik, sőt a mozgás kihat az intelligencia természetes fejlődésére is.

A mindennapi sporttevékenységek célja a gyermekek ügyességének és állóképességének fejlesztése egyéni szinten, szakképzett edzők segítségével, valamint a rendszeres testmozgás megszerettetése már az óvoda élet során a mindennapokban.

Főbb céljaink:
 • sport területén a tehetséges gyermekek támogatása
 • gyermekek ösztönzése a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére
 • magas színtű sportolásra való ösztönzés
 • tehetségsegítő programok rendszerének létrehozása
 • utánpótlás nevelés különböző sportágak területén
 • tehetség fejlesztését elősegítő környezet kialakítása


Állandó programok

Fontos, hogy a gyermek magabiztosan, megfelelő készségekkel és képességekkel, zökkenő mentesen kezdje meg iskolás éveit. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a gyermekeknek szüksége lehet megerősítésre, segítségre, hogy könnyebben vegye az akadályokat. Az iskola előkészítő feladata olyan képességek fejlesztése, ami rendkívül fontos ahhoz, hogy gyermekünk elkerülje az iskolakezdés traumáját, és a megfelelő tudás birtokában kezdhesse meg tanulmányait. Fontos, hogy a gyermek magabiztosan boldogan teli pozitív élményekkel kezdje az általános iskolát, hiszen ez majd a későbbiekben befolyásolja, szorgalmát, magatartását, és az előtte álló éveket. Az iskola előkészítő foglalkozás nagyon sok pozitívumot hordoz magában, ezért tartjuk fontosnak, hogy a nagycsoportos óvodásaink meg kapják ezt a minőségi képesség fejlesztést az intézményünkben. 

A foglalkozások alkalmával az adott fejlesztési területeket érintjük:

 • az írás-olvasás előkészítése,
 • a matematikai/logikus gondolkodás elsajátítása, 
 • a szövegértés és a figyelem fejlesztése,
 • a szociális készségek,
 • és a tanulási képességet meghatározó funkciók gyakorlása a cél
image
Image

A foglalkozásokon és koncerteken a gyerekekkel együtt énekelünk, bábozunk, labdázunk, táncolunk és jól érezzük magunkat. Nem csinálunk mást, csak hAngolódunk az angolra :)

Karate edző: Hajdu Katalin

Futball edző: Bursi Gábor

Úszás: Durda Kriszta , Kovács Eszter, Gabura Alexandra ,Szarka Richárd

Asztalitenisz edzők: Marsi Márton, Haraszti Nóra

Tenisz edző: Horváth Henrik, Kelemen Gergő, Bakó László

Birkózó edző: Illés Gergely

Kézilabda: Török Petra

A BVSC szakosztályain az edzők személye a nevelési év során változhat, de a szakedzői ellátottság folyamatos!

Fogadó órájuk: novemberben, májusban a sportbemutatók után.

image

Sportfoglalkozások hetirendje

2023-2024 nevelési évre

Nap

Sportfoglalkozás

Időpont I. korcsoport

Időpont II. korcsoport

Hétfő

tenisz

10:00 - 11:00

10:00 - 11:00

Kedd

labdarúgás

10:30 - 11:00

11:00 - 11:45

Szerda

úszás

10:15 - 11:00

10:15 - 11:00

Csütörtök

kézilabda

10:15 - 11:00

11:00 - 11:45

Csütörtök

asztalitenisz

10:15 - 11:00

11:00 - 11:45

Péntek

karate

10:30 - 11:00

11:00 - 11:45

Péntek

birkózás

10:30 - 11:00

11:00 - 11:45

BVSC Sportóvoda

BVSC Sportóvoda
Szőnyi út 2.

info@bvscovoda.hu

+36 30 382 7230

Tervező & fejlesztő: WebsiteGuru

BVSC-Zulgó Sportóvoda